Prețuri ireale pe litoralul românesc. Câți bani trebuie să scoată din buzunar un turist pentru o omletă? Vara a venit în forță, iar românii aleg să își rupă câteva zile din concediu pentru a se relaxa la malul mării. Dacă în anii trecuți prețurile erau deja mărite, ei bine, anul acesta românii nu trebuie să se aștepte la altceva. Un exemplu al costurilor exorbitante poate fi văzut în meniurile de mic-dejun oferite pe litoral. Turiștii care doresc un mic-dejun american trebuie să scoată din buzunar 45,5 lei pentru un platou ce conține două ouă ochiuri, bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci soté, cartofi prăjiți și pâine toast, totalizând 550 de grame. Concluzia noastră: lunile estivale pentru industria HORECA (hoteluri, restaurante și cafenele) reprezintă lunile în care își vând serviciile în turism.
P.S. Clienții care doresc să apeleze la serviciile celor din HORECA, la munte, deltă și pe litoral, constată de la an la an că patronii profită și, prin prețurile nesimțite pe care le practică, îți lasă impresia că premeditează jaful. Dragi conaționali, cei din HORECA, mai nou, nu se diferențiază cu nimic de clasa politică românească, care caută să se îmbogățească cât mai repede. Marcel Ciolacu, ești premierul României (te visezi și președintele țării), du-te peste ei și mai explică-le cum și, mai cu seamă, cât știi să drămuiești 100 de lei pe mâncare. Marcel Ciolacu, dacă totuși obții note mari la bacalaureat anul acesta, credem că meriți, „cu colegii tăi, cum spunea Elena Ceaușescu,” un sejur măcar de două zile la mare și să iei puțin pulsul prețurilor. Totuși, să eviți Vama Veche, să nu te creadă liberalii (subalternii tăi) că ești „sărak,” doar ești la guvernare.
Leave a Reply