Într-o intervenție la România TV, Marcel Ciolacu l-a criticat aspru pe Mircea Geoană, punând sub semnul întrebării independența acestuia și acuzându-l că și-a creat un partid propriu, atrăgând în jurul său politicieni care nu și-au mai găsit loc în alte formațiuni. În fața moderatorului Victor Ciutacu, liderul PSD nu s-a arătat surprins de candidatura lui Geoană, însă a denunțat vehement „minciunile” ce însoțesc această pretinsă candidatură de „independent”. Reflectând asupra carierei sale politice, Marcel Ciolacu a subliniat că, după ce a parcurs toate etapele în PSD – de la tânărul care lipea afișe, la consilier local, prefect, parlamentar și, în final, lider al partidului – se consideră pe deplin îndreptățit să candideze la alegerile prezidențiale. În timp ce Mircea Geoană folosea relațiile sale pentru a ajunge Secretar General Adjunct al NATO, Ciolacu se zbătea până la epuizare să susțină interesele lui Liviu Dragnea, în calitate de vâslaș, în timp ce acesta se relaxa pescuind la Belina. Acum, Ciolacu ar putea foarte bine să propună o lege internă în PSD, alături de „nea Paul Stănescu”, prin care candidații la prezidențiale și parlamentare să nu mai fie obligați să prezinte diploma de bacalaureat. Sau, de ce nu, să creeze o lege, în stilul caracteristic (gen Ordonanța 13), care să elimine complet obligativitatea școlii. Astfel, oricine ar putea aspira și candida la orice funcție în stat, fără să mai fie necesare studii sau diplome. De ce să mai investim în educație, când „Școala vieții” devine noul criteriu de succes în politică? Sau, mai bine zis, de ce să mai fie educația și studiile serioase o prioritate, când „Școala vieții” devine noul standard de succes în politică? Dacă tendința continuă, nici PNL-ul nu ar fi departe de a propune candidați fără bacalaureat, o adevărată realizare pentru proiectul „România educată”. Mult succes noii generații de politicieni!
Bârfiți… Nu munciți și nici nu gândiți… Mințiți… Vă e lene să citiți Constituția României, care zice tuturor – inclusiv, ticăloșilor și idioților… ***”Art. 37 – Dreptul de a fi ales
(1) Au dreptul de a fi aleși cetățenii cu drept de vot care îndeplinesc condițiile prevăzute în articolul 16 alineatul (3), dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).
(2) Candidații trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani pentru a fi aleși în Camera Deputaților sau în organele administrației publice locale, vârsta de cel puțin 33 de ani pentru a fi aleși în Senat și vârsta de cel puțin 35 de ani pentru a fi aleși în funcția de Președinte al României”. ***”Articolul 16 (1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. (3) Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia româna și domiciliul în țară.” Oricine poate candida, cu susținerea unui număr de viitori alegatori – prevăzută de Constituție – iar chestiunea cu nivelul de educație al celui ales depinde de nivelul de educație al alegatorilor… Diferența de nivel de educație, intre Geoană și Ciolacu, este vizibilă acum în diferența de abordare propagandistică – mai ales de negare a valorii adversarului decât de afirmare a calităților celui propagat – funcție de fițuica media angajată, percepția nătărăului adresant fiind in acord cu nivelul sau de educație… Fără să fiu angajat de nici unul dintre ei, față de Geoană și Ciucă, Ciolacul este zero barat…